Blog voor ondernemers

Ontdek de beste blogs voor ondernemers op gebied van merken, marketing en sales… Zo leer je handige tips en tricks om meer winst te behalen en je bedrijf te laten groeien. Opschalen van jouw bedrijf was nog nooit zo makkelijk. En wil je zelf een blog voor ondernemers delen, stuur dan een mailtje naar ons.

Merkengemachtigde

Merkengemachtigde

Met een merkengemachtigde voorkom je dat je merk geweigerd wordt, verklein je de kans op bezwaar en krijg je betere bescherming.

Bijberoep starten

Bijberoep starten

Als zelfstandige in bijberoep starten doe je succesvol via dit stappenplan, zodat je zeker weet dat je geen belangrijke zaken mist.

Klassen merkregistratie

Klassen merkregistratie

Kies de juiste klassen voor merkregistratie om het de juiste dekking te geven, want enkel producten of diensten selecteren is onvoldoende.

Inburgering merk

Inburgering merk

Van inburgering van een merk is sprake als een niet onderscheidend teken uiteindelijk bekendheid krijgt en daardoor toch als merk kan dienen.

Certificeringsmerk

Certificeringsmerk

Het certificeringsmerk geeft aan dat een product of dienst gegarandeerd aan bepaalde eisen voldoen die zijn vastgelegd in een reglement.

Collectief merk

Collectief merk

De houder van een collectief merk is een vereniging en het geeft de herkomst van de producten en/of diensten die geleverd worden aan.

TM teken

TM teken

Het TM teken is een afkorting voor trademark en wordt gebruik bij de naam van een organisatie die niet is ingeschreven als merk.

Locarno classificatie

Locarno classificatie

De Locarno-classificatie is een internationaal indelingssysteem voor het classificeren van tekeningen, ontwerpen en designs.

Soorten merken

Soorten merken

Er bestaan 11 soorten merken en deze vormen in feite de schakel tussen jouw product of dienst en de commercialisering ervan.

Bedrijfsgeheim

Bedrijfsgeheim

Bescherming van je bedrijfsgeheim regel je eenvoudig online in 3 stappen, zodat je zeker weet dat anderen er niet mee aan de haal gaan.

Individueel merk

Individueel merk

Met een individueel merk kan een organisatie en instellingen zich duidelijk onderscheiden van de waren en diensten van andere partijen en concurrenten in de markt.

Verkopen via marketplaces

Verkopen via marketplaces

Verkopen via marketplaces doe je best met deze tips en ons stappenplan, zodat je weet hoe je kunt groeien, opschalen en winst maken.

Eigen horlogemerk starten

Eigen horlogemerk starten

Je eigen horlogemerk starten, doe je door het stappenplan tot succes te volgen waarbij financiering, ontwerp en inkoop een grote rol spelen.

Woordmerk

Woordmerk

Een woordmerk is een soort merk dat uit één of meer woorden bestaat en dit mogen vanzelfsprekend ook cijfers zijn of een combinatie van letters, leestekens en cijfers.

Verschil handelsnaam en merknaam

Verschil handelsnaam en merknaam

Het verschil tussen de handelsnaam en merknaam is de functie waardoor onderscheid ontstaat tussen organisaties, hun producten en diensten.

Eigen cosmeticamerk starten

Eigen cosmeticamerk starten

Je eigen cosmeticamerk starten doe je door het volgen van dit unieke gratis stappenplan waarmee je gegarandeerd succesvol wordt.

Wat is een merk?

Wat is een merk?

Een merk is een vertaling van alle facetten die een bedrijf vormen waarbij de focus ligt op naam, logo, persoonlijkheid, marketing en de bescherming ervan in België of andere landen.

Merkenregister

Merkenregister

Het merkenregister in Benelux, EU of internationaal bevat gepubliceerde en ingeschreven merken, net als merken die zijn geweigerd maar niet zijn ingetrokken of waarbij nog een bezwaar loopt.