Blog voor ondernemers

Ontdek de beste blogs voor ondernemers op gebied van merken, marketing en sales… Zo leer je handige tips en tricks om meer winst te behalen en je bedrijf te laten groeien. Opschalen van jouw bedrijf was nog nooit zo makkelijk. En wil je zelf een blog voor ondernemers delen, stuur dan een mailtje naar ons.

TM teken

TM teken

Het TM teken is een afkorting voor trademark en wordt gebruik bij de naam van een organisatie die niet is ingeschreven als merk.

Locarno classificatie

Locarno classificatie

De Locarno-classificatie is een internationaal indelingssysteem voor het classificeren van tekeningen, ontwerpen en designs.

Soorten merken

Er bestaan 11 soorten merken en deze vormen in feite de schakel tussen jouw product of dienst en de commercialisering ervan.

Bedrijfsgeheim

Bedrijfsgeheim

Bescherming van je bedrijfsgeheim regel je eenvoudig online in 3 stappen, zodat je zeker weet dat anderen er niet mee aan de haal gaan.

Individueel merk

Met een individueel merk kan een organisatie zich onderscheiden van de waren en diensten van andere partijen en concurrenten.

Verkopen via marketplaces

Verkopen via marketplaces doe je best met deze tips en ons stappenplan, zodat je weet hoe je kunt groeien en kunt opschalen.

Eigen horlogemerk starten

Je eigen horlogemerk starten, doe je door het stappenplan tot succes te volgen waarbij financiering, ontwerp en inkoop een grote rol spelen.

Woordmerk

Een woordmerk is een soort merk dat uit één of meer woorden bestaat en dit mogen vanzelfsprekend ook cijfers zijn of een combinatie van letters, leestekens en cijfers.

Verschil handelsnaam en merknaam

Het verschil tussen de handelsnaam en merknaam is de functie waardoor onderscheid ontstaat tussen organisaties, hun producten en diensten.

Eigen cosmeticamerk starten

Je eigen cosmeticamerk starten doe je door het volgen van dit unieke gratis stappenplan waarmee je gegarandeerd succesvol wordt.

Wat is een merk?

Een merk is een vertaling van alle facetten die een bedrijf vormen waarbij de focus ligt op naam, logo, persoonlijkheid, marketing en de bescherming ervan in België of andere landen.

Merkenregister

Merkenregister

Het merkenregister in Benelux, EU of internationaal bevat gepubliceerde en ingeschreven merken, net als merken die zijn geweigerd maar niet zijn ingetrokken of waarbij nog een bezwaar loopt.

R teken

R teken

Het R teken wordt het afgebeeld als ® en staat voor ‘registered trademark’, een term die uit de Verenigde Staten is overgewaaid en hier ook gebruikt wordt.

Verkopen op Amazon

Verkopen op Amazon

Verkopen op Amazon doe je succesvol door deze unieke tips te volgen en bovenal te ontdekken welke factoren kans op falen verkleinen.

Verkopen via bol

Verkopen via bol

Verkopen via Bol doe je succesvol door deze unieke tips te volgen en vooral te ontdekken welke factoren kans op falen verkleinen.

Copyright

Copyright

Copyright ontstaat op het moment dat iemand zijn of haar werk heeft gemaakt, maar het werk moet voldoende origineel zijn.

Merkwaarde

Merkwaarde

Merkwaarde verwijst niet puur naar de financiële waarde, maar naar de perceptie van de consument en naar de mate van klantervaring.

Onderscheidend vermogen merk

Elk merk heeft onderscheidend vermogen nodig om weigering ervan te voorkomen en succesvol te kunnen worden ingeschreven.