Ontdek hier alles over het merkenrecht

Alle informatie over het merkenrecht vind je hier in één overzicht online…

Merknaam registreren

Het registreren van een merknaam zorgt ervoor dat je een monopolie krijgt op het merk. Hierdoor kun je concurrenten tegenhouden en misbruik van jouw naam stoppen zodat niemand kan onterecht profiteert van jouw succes.

Logo registreren

In veel gevallen kan een naam niet worden geregistreerd en wordt daarom gekozen om de woord/beeldmerk combinatie vast te leggen. Oftewel het logo, dit is een mooi alternatief en biedt goede bescherming.

Merkregistratie

Een merkregistratie kan uit verschillende onderdelen bestaan. De naam, het logo of een combinatie daarvan. Omdat het merkenrecht ingewikkelder is dan je denkt leggen we het je graag uit.

Model registreren

Modelregistratie zorgt ervoor dat niemand iets met jouw model mag ondernemen zonder dat jij hem daar de toestemming voor gaf.

Merkbewaking

Het bewaken van een merk is essentieel om verwatering te voorkomen en op tijd op te kunnen treden tegen nieuwe aanvragen. Ongeveer 91% van onze klanten neemt deze software dan ook af.

Merkonderzoek

Je merk onderzoeken is belangrijk voordat je gaat registreren, zodat je zeker weet wat de kansen en risico’s zijn. Hierdoor vergroot je de kans op een succesvolle registratie aanzienlijk.

Idee vastleggen

De meeste concepten kun je (internationaal) registreren. Denk aan een scenario voor een film, een plot voor een boek of een format voor een tv-programma. Of een idee voor een revolutionaire app of een innovatief product.