Merknaam registreren
Gratis in 1 minuut controleren of je merk beschikbaar is…
Officiële instantie
Je merk wordt geregistreerd bij de officiële instantie en daardoor weet je zeker dat je altijd kunt aantonen dat jouw merk beschermd is.
Registratiegarantie
Jouw merk wordt gegarandeerd niet geweigerd en dat geeft zekerheid bij je registratie.
Binnen 24 uur geregistreerd
Jouw merk kan altijd binnen 24 uur worden geregistreerd in elk land wereldwijd.
Merk registreren in drie stappen
In drie eenvoudige stappen begeleiden wij je bij de procedure, zodat je merk perfect beschermd is…
Gratis onderzoek
Beschermingsomvang geoptimaliseerd
Merkinschrijving
Zij gingen je voor...
Hoe kun je een merknaam registreren?
Je kunt een naam op verschillende manieren registreren. De meest gebruikelijke is via een gespecialiseerd merkenbureau, maar in enkele gevallen kiezen bedrijven er ook voor om zelf te registreren. Voordeel van het gebruik van een merkenbureau gespecialiseerd in het intellectuele eigendom is dat de kans op weigering en bezwaar aanzienlijk kleiner is. Ter verduidelijking, in geval dat organisaties zelf indienen heb je 50 procent kans op bezwaar en weigering. Bij een goed merkenbureau is dat maar 1 à 2 procent.
Waarom is merkregistratie nodig?
Een merknaam registreren zorgt dat je zeker weet dat je geen merkinbreuk pleegt en jouw merk mag gebruiken. Zo geeft jouw merk de beste bescherming tegen inbreuk als je het laat vastleggen, zodat je concurrenten kunt tegenhouden en de waarde van de organisatie groeit.
Wanneer is inschrijving in het merkenregister nodig?
Registratie kan best voordat het product of de dienst gelanceerd wordt, zodat je zeker weet dat je merk van jou is op het moment dat je van start gaat, maar ook in latere stadia van een merkregistratie is het noodzakelijk om te voorkomen dat je wordt aangesproken op merkinbreuk.
Wat zijn de kosten van een merknaam registreren?
De kosten van een merk registreren zijn afhankelijk van waar je wilt deponeren. Zo heb je drie opties. Je kunt je merknaam registreren in de Benelux, Europese Unie en andere landen wereldwijd.
Benelux
Van 595,- nu met 100 euro korting- Gratis identiek onderzoek
- 1 klasse
- Meer klassen mogelijk
- 10 jaar bescherming
- Verlenging altijd mogelijk
Europese Unie
Van 1399,- nu met 100 euro korting- Gratis identiek onderzoek
- 1 klasse
- Meer klassen mogelijk
- 10 jaar bescherming
- Verlenging altijd mogelijk
Internationaal
Altijd 100 euro korting- Gratis identiek onderzoek
- 1 klasse
- Meer klassen mogelijk
- 10 jaar bescherming
- Verlenging altijd mogelijk
In welke stappen kun je een merk deponeren?
De merknaam registreren gebeurt in alle gevallen in zes stappen, te weten:
- Beschikbaarheid merknaam controleren
- Classificeren van het merk
- Deponeren merk
- Beoordeling absolute en formele vereisten
- Doorlopen bezwaartermijn
- Weigering of inschrijving merk
Check of jouw naam te registreren is…
FAQ
Logisch dat je vragen hebt over je merknaam deponeren…
Daarom hebben we hier vast de meest gestelde vragen over een merk vastleggen op een rijtje gezet. En heb je toch nog vragen, doe dan onze gratis merken check-up of neem contact met ons op.
Hoe kun je een merk controleren?
De beschikbaarheid van je merk controleren is de eerste belangrijke stap als je wilt laten registreren. Veel mensen vergeten dat ook vergelijkbare merken bezwaar kunnen maken tegen nieuwe merk aanvragen. Stel dat jouw kledingwinkel Apple heet, dan kan je ook bezwaar maken tegen een nieuw kledingmerk of winkel met de naam Apples of Applez. Maar dit is een bekend merk. Als jouw merknaam hetzelfde is, maar voor voedingssupplementen, dan heb je geheid ook een probleem. Daarom start je bij een nieuwe merkregistratie altijd met een beschikbaarheidscheck naar dezelfde en vergelijkbare merken. Als je meer zekerheid wilt en het risico op bezwaar wilt verkleinen, kun je altijd nog een aanvullend merkonderzoek doen. Daarnaast moet je laten onderzoeken of jouw merk voldoende onderscheidend vermogen heeft en niet te beschrijvend is. Er zijn zes gronden waarop een merk geweigerd kan worden, dit kan als een merk: te beschrijvend is onderscheidend vermogen mist misleidend is vlag, wapen of officieel embleem bevat overlap heeft met andere intellectuele eigendomsrechten in strijd is met de openbare orde of goede zeden Een merknaam of logo is te beschrijvend als het te precies aangeeft wat jouw organisatie doet. Zo kun je Apple wel voor computers vastleggen, maar niet voor fruit en zeker als merk voor appels niet. Waren toevoegingen voorheen wel onderscheidend, is dat tegenwoordig steeds minder. Zo is een extensie als .nl of .com niet beter onderscheidend voor een beschrijvende naam en gaat dat ook niet meer op door een ‘i’ of ‘123’ toe te voegen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan iCoaching of 123computerwinkel voor een webshop en dergelijke. Sinds het Sieckman arrest is duidelijk wat een merk kan zijn.Deze criteria zijn: duidelijk nauwkeurig volledig gemakkelijk toegankelijk begrijpelijk objectief
Waar moet je jouw merk beschermen?
- Het land waar je zelf gevestigd bent.
- Het land waar de producten gemaakt worden (productielanden).
- Landen waar inbreuk verwacht kan worden.
- Landen waar belangrijke concurrenten gevestigd zijn.
- Landen waar de producten en diensten met enige regelmaat verkocht of aangeboden worden.
Het is bij een internationale registratie altijd raadzaam om naast de identieke check een uitgebreid onderzoek te laten uitvoeren naar de beschikbaarheid van de naam.
Hoe werkt classificeren van een merk?
Kun je zelf een merk deponeren?
Hoe lang kun je jouw merknaam vastleggen?
Bescherming van merken valt onder het intellectuele eigendom en geldt voor een vaste periode. Je kunt een merk vastleggen voor 10 jaar. Maar niet getreurd, na tien jaar kun je de registratie altijd verlengen voor een volgende periode van tien jaar. Dit betekent dus dat je eigenlijk eeuwig beschermd kunt zijn, mits je op tijd kiest voor het vernieuwen van je merknaam.
Hoe werkt registratiegaranatie?
Als jouw merk geweigerd wordt op onderscheidend vermogen, dan ben je normaal gesproken de gemaakte kosten kwijt. Registratiegarantie zorgt ervoor dat dit niet het geval is en je kosteloos een nieuwe registratie voor de waren en diensten krijgt in dezelfde jurisdictie en klasse(n) als de merknaam geweigerd wordt op basis van absolute gronden. Bij het Benelux Bureau voor de intellectuele eigendom bestaat deze garantie niet. Van een registratiegarantie is daar dan ook geen sprake.
Deze belofte geldt als we niet gewaarschuwd hebben voor weigering op absolute gronden en het merk toch geweigerd wordt.
Wat leer je van deze video?
In deze video ontdek je onder andere:
- Waarom je een merk moet registreren
- Wat je als merk kunt registreren
- Wat de voordelen van een geregistreerd merk zijn
- Wanneer je moet vastleggen
- Wat de kostprijs is
- Hoe de procedure werkt
- Waar je op moet letten
Rewiews
Onze klanten zijn tevreden over ons, dat vertellen we graag. Maar we laten nog liever de echte ervaring die zij met ons hadden aan je zien.
Oprechte interesse in mijn aanvraag.”